Diósgyőri vár

Lajos király kedvenc palotája, Diósgyőr vára. A kiállítások megmutatják a királyi várat, az udvartartás életét.

Miskolctapolcai bobpálya

Különleges élményt kínál kicsiknek és nagyoknak a miskolctapolcai csónakázótó szomszédságában található, mintegy 800 m hosszú, télen-nyáron üzemelő alpesi bobpálya.

Miskolctapolcai Kalandtúra Park

A kalandtúra lényege, hogy mindenki legyőzheti saját korlátait mind fizikai, mind pszichikai értelemben, s ezáltal a résztvevők egyfajta testi- és mentális erőpróbán vehetnek részt, s emellett teljesen új és egyedi élményt kapnak a pályarendszereken való végighaladás során.

Miskolci Állatkert és Kultúrpark

A Miskolci Állatkert az év minden napján várja Önt!

Diósgyőri Papírgyár Zrt. Papíripari Múzeum

A Diósgyőri Papírgyár egyedülálló papírtörténeti kiállítást rendezett be történelmi ereklyéiből a hagyomány ápolása, a szakmai múlt megőrzése céljából, mely városunk idegenforgalmi látványosságainak kuriózuma.

Hermann Ottó Múzeum

A múzeum 1899-ben alakult meg Borsod-Miskolczi Múzeum néven. Az intézmény 1953-ban vette fel a sokoldalú tudós, Herman Ottó nevét. 1963-ban vált a múzeumi szervezet központjává, és ettől az időtől terjedt ki gyűjtőterülete Borsod-Abaúj-Zemplén megyére.

Hermann Ottó Emlékház

Herman Ottó egykori lillafüredi nyaralója, a Peleház 1898–1903 között épült, az akkoriban újonnan kialakított üdülőtelep részeként.

Miskolci Nemzeti Színház

A miskolciak mindig is kedvelték a színházat, és szívükön viselték a magyar színjátszás sorsának alakulását.

Hermann Ottó Múzeum Képtára

A Herman Ottó Múzeum Képtára nemcsak a térség, de az ország egyik leggazdagabb, állandó jellegű képzőművészeti látványossága. A kiállítás a barokk korszaktól a szecesszióig vonultatja fel a magyar festészet remekműveit.

Lézerpont Látványtár

A Lézerpont Látványtár Miskolc kulturális turizmusának egyedi színfoltja. A 800 m2-en bemutatott 10 kiállítás valamelyike biztosan felkelti érdeklődésünket és a család minden tagja megtalálja a szívéhez közelállót.

Massa Múzeum és Ipartörténeti Skanzen

A Miskolc-Felsőhámorban található Massa Múzeumot 1963-ban alapították. A múzeum 4 teremben mutatja be a Diósgyőr-hámori Vasmű százéves történetét.

Fazola-kohó

Felsőhámorban látható őskohó néven közismert faszén tüzelésű nagyolvasztó hazánk első ipari műemléke. Építője a híres Fazola Henrik, aki ezen a területen több bányát is felfedezve vasművet létesített.

Szent István-barlang

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szállótól 500 m-re, az Eger-Miskolc műút mellett található. Járatainak összhossza 1043 m, függőleges kiterjedése 94 m.

Anna-barlang

A fokozottan védett Anna-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3 km-re nyílik. Bejárata a Palota-szálló alatti Függőkert aljában, közvetlenül a Szinva-vízesés mellett található.

Lillafüredi Állami Erdei Vasút: LÁEV

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. által üzemeltetett Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) főként védett természeti területeken szállítja utasait. Pályája érinti Lillafüredet, a Bükk hegység páratlan szépségű kiránduló- és üdülőhelyét. Évente közel 200 ezres utast szállít, fővonala a Szinva- és a Garadna-patak völgyében 14 kilométer hosszan húzódik.

Barlangfürdő Miskolctapolca

Miskolctapolca Európában egyedülálló karsztvizes termál-barlang fürdője a 16. századtól a bencés szerzetesek kedvelt fürdőhelyeként volt ismert.

Hámori-tó

A lenyűgöző környezetben lévő Hámori-tó a Garadna patak felduzzasztásával keletkezett. Ma kedvelt horgász- és csónakázótó, télen a jégen korcsolyázni is lehet.

Diósgyőri Kézműves Alkotóház

A Diósgyőri Vár közvetlen közelében álló gyönyörű épület terveit az Ybl-díjas Rudolf Mihály és Hidasnémeti János miskolci építészek készítették. A helyi védettségű épület generál-kivitelezését a Balázs István vezette Bükk-Közmű Bt. végezte.

Központi Kohászati Múzeum

A múzeum, mely 1960-ban nyílt meg Miskolc-Felsőhámorban a lillafüredi Palotaszálló közelében, a Szinva és a Garadna patak összefolyásánál, a XVIII. sz. végén épült barokk stílusú kancellária épületében található.

Szeleta-barlang

Járatainak teljes hossza meghaladja a 90 métert. A barlang számos veszélyeztetett állatfajnak, többek között védett és fokozottan védett denevérfajoknak nyújt állandó és időszakos szálláshelyet.

Lillafüredi Libegőpark

A Bükk hegység csodáira nyújt gyönyörű kilátást a magasból a Lillafüredi Libegő, mely a lillafüredi üdülőövezetből szállítja az utasokat Jávorhegyre, Bükkszentkereszt irányába.

Lillafüredi Sport és Kalandpark

Vár az ország legkomplexebb kalandparkja! A Lillafüredi Sport- és Kalandpark Magyarország egyik legszebb természeti környezetében, festői szépségű tájon, a Bükk-hegység lábainál húzódó Szinva-völgyben, a Szinva-patak és a Garadna-patak összefolyásánál található.

SZOBÁINK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINK

Superior szoba    180 x 200

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Standard szoba    180 x 200

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Deluxe szoba    180 x 200

Szobaszerviz
Légkondícionáló

Ingyenes WIFI
Minibár

Parkolás
Televízió

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Hotel Tókert Szálloda és Étterem

3517 miskolc-lillafüred
erzsébet sétány 3.
hívjon minket: +36 46 531 203
hoteltokert@t-online.hu

Adatvédelmi szabályzat
ÁSZF

Széchenyi 2020